VÄSTERSJÖN | RÖNNEÅ | SUNDET

Fiske i Skåne

Två glada amatörer provar på fiskelyckan

Anna Bergman

Vi heter Anna och Stefan och är två glada amatörfiskare som tycker det är skoj med fiske i Skåne. Du är välkommen att följa vår fiskelycka här i vår blogg.

En fisketur handlar minst lika mycket om naturen och friheten så vi ger samtidigt praktiska tips kring varje plats vi besöker.

stefan
Anna Bergman
stefan

Vi heter Anna och Stefan och är två glada amatörfiskare som tycker det är skoj med fiske i Skåne. Du är välkommen att följa vår fiskelycka här i vår blogg.

En fisketur handlar minst lika mycket om naturen och friheten så vi ger samtidigt praktiska tips kring varje plats vi besöker.

Steve har fångat en gös

Västersjön 2021-07-25

Det var en hel del stackmoln på himlen och vinden var för det mestadels stilla. Vi körde ut till det djupaste området och ekolodet visade på 12 meter. En 9-centimeters jigg i ljus färg lät vi lurpassa på botten och plötsligt högg det till. Som synes blev det en Gös på kroken. 

Rönne å 2021-07-22

Det var en varm men blåsig dag med sol och moln om vartannat. Vi körde till Ängelholm och ut mot Skälderviken där vi promenderade längs med nedre Rönne å. Här är det populärt att fiska lax och havsöring men det finns även abborre, gädda och vitfisk.

 Vid Skälderviks hamn finns en stor parkering att stå gratis på. En bro tar en över ån mot havet och följer man cykelstigen som går till vänster når man fram till Klitterhus restaurang och därifrån kan man hitta ner mot ån.

Det går även att parkera gratis i närheten av Klitterhus. Det finns en större grusplan för camping och bilar om man fortsätter förbi Klitterhus. 

Det kostar 60 kr att lösa ett dagskort. Länk till onlineköp finner du här.

Nedre ån erbjuder flytbryggor att stå på och några grillstationer med bänkar att sitta och äta på. 

Rönne å

Klitterhus restaurang är en klassiker för Ängelholmarna. Vackert beläget vid havet och med god mat. Besök gärna Klitterhus webbsida, förutom god mat erbjuder de även boende.

 
Steve fiskar vid Rönne å
anna bergman

Rönne å 2021-07-21

Det skulle bli en skön fiskestund längs med ån. En ostadig brygga får livet att passera revy och jag, Anna, plumsar ner i ån. Jag kravlar upp på land, genomblöt och när chocken lagt sig skrattar vi gott!

Bryggan ligger åter stilla och ser stadig ut så Stefan traskar ut på den och kan inte förstå hur jag kunde tappa balansen när han i samma ögonblick själv plumsar i! Vi hade precis löst varsitt fiskekort men snopna och genomblöta fick vi köra hem. Haha, ja som det kan gå!

 

Hovs Hallar 2021-07-19

Hovs Hallar som ligger mellan Båstad och Torekov är ett riktigt brant kustparti med dramatiska klippor, karg natur och med klapperstensfält. Vi rekommenderar att man har lite fysik då terrängen bitvis är riktigt krävande. Ett måste är ett par bra skor! 

Vi parkerade på den allmänna parkeringen och gick åt höger. Terrängen blev snabbt tuff. Det var en brant backe som tog oss ner till kusten och efter nån kvarts vandring fann vi ett stort och stadigt klippblock att stå och kasta ifrån. Det var en lätt bris, solen gassade från en molnfri himmel och luften var ovanligt varm och kvav.

hovs-hallar

Det simmar torsk, horngädda, sill, makrill och plattfiskar i dessa vatten utanför Hovs Hallar. Vi provade att fiska med skeddrag, genomlöpare och makrillhäckla. Klippformationerna är branta och det blir därför nästan direkt ett bra djup att kasta på.

hovs-hallar

Det var mycket besökare runt om just denna varma sommardag. Det går att bada från klipporna och är man glassugen finns det en glasskiosk vid parkeringen där man också finner toaletter. Hovs Hallar har även en fin restaurang och ett boende om man önskar göra upplevelsen större. Läs mer på www.hovshallar.com. Önskar man mindre kuperad terräng kan man även välja att gå till vänster vid parkeringen. Då kan man istället promenera på en väl tilltagen grusgång med vacker utsikt över Laholmsbukten.

hovs-hallar

Besök https://skane.naturskyddsforeningen.se/hittaut/nordvastra-skane/hovs-hallar/ för mer information.

Hovs Hallar
stefan-pizza

Västersjön 2021-06-17

En typisk klassisk sommardag med lätt bris och en sol som strålade från en molnfri himmel. Många hade letat sig ner runt sjöns kanter och badade och grillade. Vi köpte med oss lunch och som bilden avslöjar blev det pizza.

Vi kom ner till sjön vid 13-tiden. Vattnet var lugnt och det var få båtar ute på sjön. Vi följde sjöns kanter och fiskade med både jigg, wobbler, drop shot och Carolina-rigg men inget nappade. Vi kunde se på lodet att det var mycket betesfisk och på de ställena stannade vi till och kastade ankar.  Efter sex timmar på sjön utan napp rampade vi upp båten. Vi mötte en barnfamilj som hade fått lite mört på mete men inte heller dem hade haft någon fiskelycka. Finns det någon fisk i Västersjön?

fiske

Vi fick besök av en stor slända.

fiske-skåne

Västersjön 2021-07-14

Det var en molnig julidag med regntunga moln som vilade över Västersjön. Trots stunder av korta regnskurar trotsade vi vädret och lyckades få en Gös på kroken. 

Gösen nappade på ett skeddrag med vasskydd. Dessvärre slet den sig men vi fick oss en god syn på den lille gösen innan den simmade vidare.

Då och då öppnade himlen sig men vi härdade ut. En god leverpastejmacka smakade bra när magen började kurra.

Leverpastejmacka

Anna Bergman
Anna Bergman

Västersjön 2021-06-27

Fantastisk klassisk sommarkväll på sjön. Spegelblank vatten, värmande sol, njutande människor som campar längs med sjön. Det blir inte bättre än såhär. Kvällen bjöd inte på något napp men det gjorde mindre när sommaren visade sig från sin bästa sida. 

Västersjön 2021-06-24

Det var dags att prova den nyinköpta båten. Det var en ljuv sommarkväll och den nymålade båten rampades ner i Västersjön för första gången. En smidig båttrailer har inhandlats hos Skånesläp i Hörby för att vi ska kunna ha valfriheten att rampa i olika fiskevatten. Vi har även köpt ett bomkort för Västersjön som gäller ett år för 600 kr. Dygnskort för fiske kostar 80 kr och kan köpas online här. Man kan även köpa månadskort för 400 kr och ett årskort för 800 kr.

Man kan enkelt rampa i i Västersjön där kartan visar på Nedre Västersjövägen 492.

Anna Bergman

Vacker solnedgång på Västersjön

Copyright © 2022 | Anna Bergman

Copyright © 2022 | Anna Bergman