Hej, jag heter Anna!

Min passion är att arbeta med visuell kommunikation, UX-design, UI, skapa webbsidor i WordPress, sökoptimera, producera texter och redigera med bilder i Photoshop till t ex sociala medier, skapa layout osv. Jag har läst JavaScript och PHP m.m. och har en enklare kunskap om dessa men lär mig gärna mer vid behov. Jag tycker även det är väldigt spännande med HTML & CSS.

Just nu studerar jag Webbredaktörsprogrammet på Borås Högskola medan jag söker nytt arbete.

Jag är för övrigt en glad tös med fötterna på jorden, engagerad, prestigelös och ansvarstagande. Jag läste två år på högskolan till Webmaster och tog examen 2020. Innan mina studier ägde jag och drev Helsingborgs äldsta smörgåsbutik vilket gav en bred kunskap inom många områden. Scrolla neråt för att läsa mer om mig.

Interaktionsdesign
 • Principer för design med människan i centrum enligt ISO 9241-210
Bild och grafisk produktion
 •  Illustrator, layoutprinciper, formgivningsprinciper, visuell kommunikation
Textproduktion
 • Fokus på webb- och brukstexter
UX-design, projektarbete
 • UX, IA, UI,  IxD, wireframes, mockups, Figma, effektkarta, personas, user stories, VPC, användartester, prototyper
HTML/ CSS
 • HTML/ CSS
UX-design
 • user experience (UX), informationsarkitektur (IA), grafiska gränssnitt (UI), interaktionsdesign (IxD), wireframes, mockups, Adobe XD, typografi, gestaltlagar, designmönster, effektkarta, personas, user stories, VPC, användartester
Grafisk Design
 • Fotograferingsskola, Friläggning i Photshop, Uppslag magasin i InDesign
Examensarbete Typografi
CMS (WordPress)
 • tema- och mallhantering, säkerhet, plugins, widgets, child theme i php (style.css och functions.php), WordPress Elementor
Webbutveckling HTML / CSS
 • xhtml/HTML5, CSS, LESS, SASS, responsiv design
Avancerad webbutveckling HTML / CSS
 • OOCSS, LESS/ SASS, Ramverk – Bootstrap, mediaoptimering
Javascriptramverk
 • typescript, API, Vue, React, Angular
Media för webben
 • Medieproduktion för distribution på YouTube, Grundläggande kunskaper i videoredigeringsprogrammet DaVinci Resolve och Camtasia
Grundläggande JavaScript
 • datatyper, och variabler, metoder/funktioner, en- och tvådimensionella arrayer, felhantering och debugging, grundläggande OOP principer
Databashantering
 • databasmodeller, ER-diagram, relationsdatabas, PHP, CRUD, XML, JSON, phpMyAdmin
Webbprogrammering
 • PHP och ASP.NET , SQL, MySQL, jQuery, MVC, utveckla webbsidor i PHP och ASP.net (C#)
Intranet/Internettjänster
 • Debian, Linux, VirtualBox, Apache, Zoom
Utveckling av mobila webbapplikationer
 • node.js, Express, MongoDB, APIProgressive Web Apps i Angular & React
Webbplatsadministration och marknadsföring
 • SEO, Google Ads, phpmyadmin
Säkerhet och integritet på nätet
 • GDPR, Internet of Things, upphovsrätten, krypteringstekniker, elakartad programvara, säkerhetsanalyser, nätverkssäkerhet, riskhantering, källkritik
Designed by Freepik

Tiden som egenföretagare

Under åren 2010 – 2016 ägde jag tillsammans med en god vän Helsingborgs äldsta catering- och smörgåsbutik som heter Möllans Smörgåsbutik. Vi tillagade och sålde allt från snittar, baguetter, smörgåstårtor, smörgåsar och festfat. Det var tuffa och lärorika år där jag var involverad i varje del som krävs för att driva ett företag, från inköp, kundservice, marknadsföring, administration osv.

Ett urval av annonser jag designade för Möllans Smörgåsbutik AB till bl a Helsingborgs Dagblad och Lokaltidningen

Jag tycker väldigt mycket om att fotografera och pula i Photoshop

Några övriga intressen är:  Natur, fiske, trädgård, engelska romaner, mat & dryck, vänner & familj, filosofi & psykologi, trädgård, inredning, bastu, lära mig nytt samt personlig utveckling.

En annan webbsida jag skapat i WordPress

Ett projekt som ligger mig varmt om hjärtat är min webbsida tms-sverige.se som jag också skapat i WordPress med hjälp av Elementor. Webbsidan är en informationssida om Dr. John Sarno vars teorier gjorde mig smärtfri efter ett smärtsamt diskbråck. Jag vill kunna hjälpa andra i liknande situation och är förutom webbsidan även administratör för facebook-gruppen TMS-Sverige.

anna-bergman-hemsidor-foto-webbdesign-wordpress
Full fart framåt!

Allting kring webb, kommunikation och design väcker ett brinnande intresse hos mig. Jag tar nya steg varje dag och fördjupar mig i självstudier, letar inspiration och kunskap i artiklar, YT-videor och följer inspiratörer på Instagram. Jag kan komma på mig själv i duschen eller när jag lagar mat att webb och design helt upptar mina tankar. Jag tänker på färger, former, lösningar, WordPress, SEO, content och idéer poppar upp och jag längtar efter att få sätta mig framför datorn och pula. 

Har du nåt på hjärtat? Vill du ha hjälp med en hemsida? Hör av Dig i formuläret nedan, vetja! 

Kontakta mig gärna via formuläret nedan