Varför en hemsida är så viktigt för ditt företag

hjalp-med-hemsida-hemsidor-anna-bergman-jobb-pa-distans

Anna Bergman © 2021

Det finns en webbsida och webbdesign för varje verksamhet, stor som liten. I dagens digitala samhälle vill kunderna med så få klick som möjligt lätt kunna komma åt det väsentligaste såsom öppettider, priser och en eventuell online bokning.

Besvikna badgäster blev förlorade kunder

Jag minns i somras hur ett kompisgäng om fem passerade mig på stranden där jag satt och njöt i solen med sand mellan tårna. Det kom högljudda protester och missnöjda utrop från gänget. De tyckte det var så kasst att den lilla glasskiosken runt hörnan inte hade en webbsida så att de kunde se öppettiderna. De var ju så glassugna men det var tidig förmiddag och det fanns inga öppettider någonstans att finna. Besvikna började de istället gå den långa promenaden till byns centrum för att köpa glass i livsmedelsbutiken. Bara tio minuter senare öppnade den lilla glasskiosken på stranden.

Bra bilder på webbsida lockar till köp

Bra bilder på en webbsida lockar till köp

En enkel webbsida med öppettider, kontaktinformation och ett enkelt bildgalleri är så enkelt och idag så viktigt för nutidsmänniskan. Bilande turister och passerande som googlar i mobilen på jakt efter en kopp kaffe eller en glass ger nya kunder och ökar omsättningen.

Va? Har du ingen webbsida?

Det värsta som kan ske är att kunden söker efter er på nätet och inte hittar er eller välkomnas av en webbsida som inte uppdaterats eller fått någon kärlek på länge. Irritationen växer, tänder gnisslar, knogar vitnar, saker slås omkull och risken finns att kunden tror att er verksamhet är lika odaterad som er hemsida och klickar sig därifrån. 

Få dina besökare att stanna kvar

Få dina besökare att stanna kvar på din webbsida

Vilka känslor vill du skapa?

Det är av största vikt idag att ha en välkomnande, engagerande och lättnavigerad hemsida. Det är kanske det första och enda intrycket din eventuella kund får. Ett intryck som målar upp hela den bild de har att förvänta sig av din verksamhet. Låt den bilden vara överraskande bra!

En bra hemsida förmedlar känslor genom val av typsnitt (läs mer om typsnitt), färger, former, texter och inte minst vilka bilder och kanske videomaterial ni väljer att visa upp. Eventuella bilder tagna inifrån er verksamhet ska vara inbjudande, kanske med agerande människor för att återskapa ett ögonblick man vill delta i eller skapa ett behov för de produkter ni vill sälja.

Vi är visuella varelser och en genomtänkt webbsida lockar till både virtuella (webbsida) och fysiska (butik) besök.

Se till att din webbsida är bra

Vi är visuella varelser.

Utmärkt med en webbsida som utmärker sig

En bra webbsida bör först och främst:

  • Spegla verksamheten så att besökare förstår var hen hamnat
  • Vara lättnavigerad
  • Kontaktuppgifter och eventuella öppettider och priser ska vara lättillgängligt
  • En onlinebokning ska lätt kunna genomföras 

I andra hand bör den även innehålla:

  • Sökmotoranpassade texter så ni rankas högt på t ex Google
  • En presentation av er som driver verksamheten skapar en personlig känsla
  • Blogg/nyheter/nyhetsbrev som kan användas/delas i sociala medier
  • Bildgalleri
  • Kontaktformulär
  • Rekommendationer
Se till att synas på webben

Idag googlar man allt – hela tiden. Gör dig synlig på webben.

Hamna inte på efterkälken, det är 2021

Idag sker det mesta online. Vi handlar mat online, vi bokar resor online, har möten utan eller i mjukisbyxor online osv. Ta din verksamhet in i 2021 så du inte går miste om allt en bra webbsida kan hjälpa dig med. Den webbsida du kanske fick lanserad 2016 kan inte mäta sig med dagens framsteg och tekniska under (snart bor vi ju på Mars).

Försäkra dig om att din hemsida alltid är uppdaterad, både vad gäller bilder, information, priser, nyheter osv. En väl underhållen webbsida skapar också en trygghet och skapar förtroende.

Som du nog gissat – vi hjälper er gärna! Tillsammans tittar vi på er webbsida och ser vad som kan förbättras för att öka konverteringen och få ert namn på kartan. Har du ingen webbsida hjälper vi er med glädje att skapa en.

Er webbsida är ert ansikte utåt mot världen. Vi ser till att den är inbjudande och uppdaterad och att ni har en webbsida som passar just er verksamhet. Läs mer om vad vi kan.

Hjälp med webbsida

Japp, så enkelt är det. Kontakta oss så hjälper vi er! Tummis!